Ți-a expirat buletinul? Vezi ce trebuie să faci!

Informații utile pentru persoanele cărora le-au expirat actele de identitate în timpul stărilor de urgență și alertă.

Pentru evitarea prezentării în același timp a unui număr mare de persoane la sediul serviciului vă comunicăm următoarea modalitate de organizare a activității:

– ghișeul de primiri documente nr. 1 – planificare cu bonuri de ordine care se iau în ziua depunerii cererii de la aparatul instalat în zona de așteptare. Program de lucru: de luni până joi 08.30 – 11.30 și 12.30 – 15.30, iar vineri de la 08.30 la 11.30;

– ghișeul de primiri documente nr. 2 – planificare online, pe site-ul Primăriei municipiului Piatra-Neamț, secțiunea Servicii online, subsecțiunea Programare online carte de identitate, după următorul program: luni, marți și joi 08.30 – 11.30 și 12.00 – 15.30, miercuri 08.30 – 11.30 și 12.00 – 18.00. La același ghișeu, pe baza planificărilor telefonice la nr. de telefon 0233/210.411, în zilele de vineri, în intervalul 08.30 – 10.30 se primesc cererile de eliberare a actelor de identitate ca urmare a schimbării domiciliului din străinătate în România pentru persoanele care nu au avut niciodată domiciliul în România.

– ghișeul nr. 3 de eliberări acte după următorul program: luni, marți și joi de la 08.30 – 16.30, miercuri 08.30 – 18.30, iar vineri 08.30 – 11.30 și 14.00 – 16.30.

Potrivit art. 15 alin. 5) din O.U.G. 97/2005, republicată, privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, cu modificările și completările ulterioare, termenul de soluționare a cererilor pentru eliberarea unui act de identitate este de până la 30 de zile de la data înregistrării cererii la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor. În situații deosebite, termenul poate fi prelungit cu cel mult 15 zile de către șeful serviciului.

La data prezentei, la nivelul S.P.C.L.E.P. Piatra-Neamț termenul efectiv de soluționare a cererilor de eliberare a actului de identitate este de 10 zile lucrătoare iar pentru înscrierea în actul de identitate a mențiunii privind stabilirea reședinței este de 3 zile.

Pentru dosarele care nu necesită verificări suplimentare, în situații de excepție cum ar fi: necesitatea deplasării urgente în alt stat membru UE pentru studii, tratamente medicale, raporturi juridice de muncă, examene etc., în scopul eliberării actului de identitate într-un termen mai scurt decât cel stabilit la nivelul serviciului, se poate formula o cerere adresată șefului serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor.

În funcție de situația de la ghișee, cererile pentru înscrierea în actul de identitate a mențiunii privind stabilirea reședinței și cererile de eliberare a actului de identitate pe bază de procură specială vor putea fi depuse și la ghișeul 3, în baza bonurilor de ordine.

Pentru orice alte informații, vă rugăm să consultați site-ul Primăriei municipiului Piatra-Neamț la adresa www.primariapn.ro, secțiunea Informații publice → Documente utile  → Serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor sau să contactați S.P.C.L.E.P Piatra-Neamț la numărul 0233/210.411.

Toate informațiile necesare pentru eliberarea unor acte noi de identitate sunt disponibile mai jos:
Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com