Poliția Locală Piatra Neamț a sancționat șoferii care parchează neregulamentar pe trotuar

Acțiune de depistare și identificare a conducătorilor auto care parchează neregulamentar, pe trotuar sau pe spațiile verzi.

Acțiunea a fost pusă în practică în perioada 01.06.2022 – 07.06.2022, de către polițiștii locali din cadrul Biroului Siguranță Rutieră, ca urmare a numeroaselor sesizări primite de la cetățenii indignați, că din cauza autovehiculelor parcate pe trotuar, circulația pietonilor este îngreunată.

Au fost soluționate 7 astfel de sesizări, fiind aplicate și 12 sancțiuni contravenționale.

Potrivit H.C.L. 228/2021, se interzice accesul, staționarea, oprirea și circulația autovehiculelor de orice tip pe spațiile verzi, în parcuri, locuri de joacă pentru copii, pe trotuare și aleile pietonale aparținând domeniului public sau privat al municipiului (art. 9, lit. j).
De asemenea, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în temeiul art. 142, este interzisă oprirea și staționarea voluntară pe trotuare.

Foto: Politia Locala Piatra Neamt

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com