Sf. Trei Ierarhi: Obiceiuri și tradiții

Sărbătoarea Sfinților  Trei Ierarhi : Vasile, Grigore și Ioan se sărbătorește pe 30 Ianuarie, fiind finalul sărbătorilor  de iarnă.

Inițial, ierarhii au fost sărbătoriți doar separat până când creștinii și-au pus întrebarea „care din ei este mai sus în rang”.

Pentru a înceta orice discuție, sfinții au apărut în vis episcopului Evhaitelor, spunând să fie sărbătoriți împreună. Din acest motiv s-a stabilit acestă zi în care îi sărbătorim și menținându-se în același timp și câte o zi dedicată fiecăruia.

Foto: Biserica Sf. Trei Ierarhi

✳️acum e bine să se împace rudele după lungi dispute.
✳️toate proiectele comune concepute în această zi vor aduce prosperitate.
✳️în această zi nu se fac treburi casnice: nu se spală rufe şi nu se mătură pentru a evita pericolul de înec, de întâmplări violente sau infirmitate.
✳️în această zi nu este bine să împrumuţi lucruri din casă ca să fi ferit de pagubă.
✳️în anumite zone se aduc ofrande pentru morţii neîmpărtăşiti: gospodinele merg la biserică şi apoi împart colivă, fructe şi peşte la trei bărbaţi, în memoria celor decedaţi din familie.

Sursa: antena3.ro https://www.antena3.ro/actualitate/religie/sfintii-trei-ierarhi-traditii-338121.html

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *