Se relaxează restricțiile în România

Valeriu Gheorghiță a anunțat că autoritățile se pregătesc să relaxeze măsurile la nivel național.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Naţional de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a vorbit despre evoluția pandemiei de coronavirus în România, dar și despre relaxarea restricțiilor.

Potrivit acestuia, în perspectiva relaxărilor de la începutul primăverii, anunțate de ministrul Sănătății, la masca de protecție se poate renunța ultima oară, atât la anumite evenimente, cât și în spațiile închise.

„Aș putea să fiu mai sigur la ce vom renunța ultima oară, la purtarea măștilor de protecție. Este ultima barieră la care foarte probabil se va renunța. Dacă stau să mă gândesc la faptul că vom intra în această perioadă postpandemică sau de endemie, probabil că se vor schimba acei indicatori de la care procentul de persoane care participă la anumite evenimente în spații închise sau chiar deschise – evenimente cu număr mare de persoane – va fi modificat”, a declarat acesta.

Referitor la restul măsurilor care urmează să fie relaxate, Gheorghiță susține că s-ar putea renunța la obligativitatea prezentării unui test negativ sau a unui certificat de vaccinare sau a unuia de trecere prin boală.

„Probabil că la un moment dat se va renunța și la obligativitatea prezentării unui test negativ sau a unui certificat de vaccinare sau a unuia de trecere prin boală. Cred că toate aceste lucruri în viitor vor fi modificate și, repet, se va modifica această această abordare din punct de vedere al controlului epidemiologic”, a spus Valeriu Gheorghiță, la un post TV conform capital.ro

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com