Sfinții Părinți Ioachim și Ana. La mulți ani, sărbătoriților!

Sfinții Părinți Ioachim și Ana sunt părinții Maicii Domnului. Sfântul Ioachim a fost din neamul regelui David. Sfânta Ana a fost fiica preotului Matan. Acest preot a avut trei fiice: Maria – care a născut-o pe Salomeea, Elisabeta – mama Sfântului Ioan Botezătorul și pe Ana – cea care a născut-o pe Fecioara Maria.

Aceștia nu puteau avea copii și din acest motiv, societatea iudaică îi considerau blestemați. După lungi rugăciuni, sfinții Părinți, au fost binecuvântați cu Fecioara Maria.

Sfinții Părinți Ioachim și Ana sunt sărbătoriți în calendarul nostru cu o zi specială , 9 septembrie, dar ei sunt pomeniți pururi în slujbele noastre pentru că apolisul sau otpustul fiecărei slujbe se termină cu această invocare „Pentru rugăciunile sfinților drepților părinților Ioachim și Ana, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru miluiește-ne pe noi”.

Foto: doxologia.ro

Tot astăzi, 9 septembrie, este sărbătorit și Sf Sfântul Chiriac de la Tazlău. A fost trecut în rândul sfinților de către biserică, în 2008.

S-a născut la începutul secolului al XVII-lea într-o familie de credincioşi din satul Mesteacăn. De mic copil, fiind luat de către părinţi la sfintele slujbe de la Mănăstirea Tazlău, a simţit că sufletul i se „întraripează cu dumnezeiescul dor”, drept pentru care, luând binecuvântare părintească, a intrat din fragedă tinereţe în obştea Mănăstirii Tazlău. 

Foto: crestinortodox.ro

Manastirea Tazlău– mănăstire de călugări cu hramul Nașterea Maicii Domnului, situată în localitatea Tazlău la 36 km sud de Piatra Neamț, este o ctitorie din 1497, a lui Ștefan cel Mare, pe locul unei foste biserici de lemn construită de Alexandru cel Bun.

Sursa:www.crestinortodox.ro

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *