Unde ne întâlnim weekend-ul acesta? Brunch cu specialități locale de sezon

Brunchul reprezintă masa celor care iubesc somnul de dimineaţă şi aleg, măcar în weekend, să nu se trezesc pentru micul dejun. Pe de altă parte se asociază deseori cu masa de prânz pentru că este destul de consistent.

Brunch-ul este, de fapt, o combinaţie între micul dejun şi prânz. Termenul provine din fuziunea cuvintelor englezeşti „breakfast” (micul dejun) şi „lunch” (masa de prânz). Spre deosebire de micul dejun, la brunch consumul de alcool este acceptat social.   Brunch-ul este un concept apărut în Marea Britanie, la sfârşitul secolului XIX şi are loc, de regulă, duminica.

Sâmbătă, 03.10.2020 – Ora 11:00 avem Brunch la Agapia .

Eveniment de cultură gastronomică și promovare a destinației de ecoturism Ținutul Zimbrului.

Proiectul este realizat prin colaborarea între Ținutul Zimbrului Neamț, Asociația de Ecoturism România și Asociația My Transylvania.

Foto: Asociația My Transylvania

Program:

🍁11:00 Brunch cu specialități locale de sezon

🍁13:00 Drumeție prin împrejurimi

🍁14:30 Atelier meșteșugăresc

🍁15:00 Program opțional de vizitare

EcoBrunch Ținutul Zimbrului – Agapia strigă prezența ingredientelor pentru brunch!

🍁Aperitiv: selecție de produse traditionale din carne, brânzeturi asortate, legume proaspete

🍁Fel cald: borș cu hribi, legume la grătar, sloi de oaie, tochitură moldovenească, proțap de oaie – asortate cu mămăliguță și/sau murături

🍁Desert: plăcinte cu măr, cornulețe cu cremă de brânză, Albă ca Zăpada, ciocolată de casă, fructe de sezon

🍁Băuturi: cafea, ceai, sirop, must din struguri

🍁https://eat-local.ro/event/m0wMvbmYAbYAlO1/ecobrunch-agapia

Foto: Asociația My Transylvania

Sursa: Asociația My Transylvania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *