Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?

După un an dificil, copiii se vor întoarce fizic, la grădiniță și/sau școală.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității alături de cei ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, reamintesc fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor lor este cea mai importantă.

Foto: Digi24

Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine.

Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în perioada 1-10 septembrie, premergător începerii anului școlar 2021-2022.

 

Zilnic, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vor avea întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea on-line.

 

Astfel, în cadrul sesiunilor de informare, vor fi transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

 

Reamintim tuturor că siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.

Sursa: IPJ Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *