Cod rutier 2019! Avertisment pentru șoferi! Ce riscă cei care fac asta pe autostradă

Noul Cod Rutier, intrat recent în vigoare luna trecută, predispune șoferii care încalcă legea pe autostradă la o serie de amenzi uriașe. Care sunt principalele motive pentru care poți rămâne fără permis sau cu numeroase puncte de amendă.

Codul Rutier a intrat în vigoare pe 12 octombrie 2019 și prevede pedepse usturătoare pentru şoferi. Iată trei motive pentru care poți rămâne fără permis pe autostradă.

1) pe autostrăzi este interzisă circulația pietonilor, a mașinilor cu gabarite ori mase depășite, fără autorizația specială de transport eliberată de administratorul drumului public, potrivit reglementărilor în vigoare, a mașinilor cu tracțiune animale, a animalelor, a autovehiculelor trase sau împinse cu mâna, a tractoarelor agricole sau forestiere, a bicicletelor și mopedelor și a mașinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, dar și a vehiculelor care, prin construcție sau din alte cauze, nu pot depăși viteza de 50 de kilometri pe oră;

2) este interzisă circulația, oprirea ori staționarea mașinilor pe banda de urgență. Excepție de la regulă fac situațiile justificate, dar și a autovehiculelor cu regim de circulație prioritar;

3) viteza peste limita admisă.

De asemenea, cei care nu depășesc regulamentar se vor trezi cu permisul auto suspendat pentru o perioadă de 90 de zile, şi nu 30 de zile ca până acum!

Sursa articol: capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *