Considerați că pârtia de schi de pe masivul Cozla ar trebui deschisă?

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, lansează o primă consultare publică, referitoare la funcționarea pârtia de schi Cozla.

După cum bine știți, din cauza temperaturilor ridicate și a lipsei precipitațiilor, pârtia de schi nu a putut fi deshisă în sezonul 2019/2020. Pe de altă parte, în sezonul 2018/2019, pârtia a funcționat 41 de zile în perioada 10.01 – 03.03.2019, la sfârșitul acestei perioade rezultând o pierdere financiară de 271.375 lei. Astfel, cele 6.260 de bonuri fiscale emise în această perioadă au generat încasări de 218.625 lei, pe când cheluielile cu energia electrică, apa și costurile de pregătire și mentenanță a pârtiei, a stației de pompare și tunurilor de zăpadă sau de exploatare telescaun au totalizat 490.403 lei.

Știm că părerile sunt împărțite și, chiar dacă municipalitatea nu obține profit din exploatarea pârtiei, aceasta putând fi considerată un serviciu oferit pietrenilor, un motiv în plus pentru a trăi în Piatra-Neamț, nu ar trebui să constituie, totuși, o sursă de pierderi financiare.

Considerați că, dacă vor fi îndeplinite condițiile meteo, pârtia de schi de pe masivul Cozla ar trebui deschisă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *