Crește bugetul pentru rețeaua de asistență medicală școlară

Ministerul Sănătății are în vedere creșterea bugetului pentru rețeaua de asistență medicală școlară cu scopul de a completa necesarul de personal medical din cabinetele medicale de medicină generală și stomatologică care funcționează în cadrul unităților de învățământ preuniversitar și universitar de stat, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Până la sfarsitul anului, Ministerul Sănătății va identifica resursele financiare pentru suplimentarea unui număr de 264 posturi medici școlari, 534 posturi asistenti medicali pentru cabinete scolare, 109 posturi medici dentisti, 145 posturi asistenti medicali pentru cabinete stomatologice.

De aceste fonduri vor beneficia autorităţile locale pentru plata medicilor și asistenților școlari care vor ocupa noile posturi.

Potrivit sursei citate, în prezent, la nivel național, 1.302 medici (788 cu specialitatea medicină generală și 514 cu specialitatea stomatologie) și 3.630 de asistenți medicali (3262 cu specialitatea medicină generală și 368 cu specialitatea stomatologie) asigură servicii medicale în cabinetele de medicină școlară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *