Înșelătorie de 833.000 de lei la un amanet din Piatra Nemț

O persoană din comuna Piatra Șoimului a fost reținută pentru 24 de ore, bănuită de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic.

Conform IPJ Neamț, bani, bijuterii din aur și alte înscrisuri au fost ridicate ieri, 24 noiembrie, de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din Neamț, în urma a 2 percheziții domiciliare. O persoană a fost reținută pentru 24 de ore.

Ieri,  24 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic.

Fals în înscrisuri sub semnătură privată

Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie 2019 – septembrie 2021, o femeie, în vârstă de 47 de ani, din localitatea Piatra Șoimului, angajată a unei societăți comerciale din Piatra Neamț, ar fi încheiat 104 contracte, în care ar fi atestat că diverse persoane ar fi amanetat bunuri din aur, iar sumele de bani ce figurau a fi împrumutate de către persoanele în cauză, le-ar fi fost înmânate, în fapt banii fiind însușiți de aceasta.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanei vizate de anchetă, aproximativ 14 grame de aur și 3.300 de lei.

Prejudiciu uriaș

Valoarea totală a prejudiciului este de 833.895 de lei.

În baza probatoriului administrat, femeia în cauză a fost reținută pentru 24 de ore.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *