Iulian Bulai despre demisiile din Parlament în exclusivitate pentru InfoNeamț

În această dimineață cei șase miniștri USR PLUS și-au depus demisiile la Secretariatul General al Guvernului.

Dan Barna a anunțat ieri seară că el și toți ceilalți miniștri din USR PLUS își depun marți dimineață demisiile din guvernul Florin Cîțu. Iată că această întâmplare a devenit realitate chiar de la primele ore ale dimineții.

El a declarat că în acest fel forțează guvernul Cîțu să vină în fața Parlamentului pentru un vot, dat fiind că moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR a fost blocată de PNL și PSD.

În urma celor întâmplate l-am contactat telefonic pe Iulian Bulai, deputat USR de Neamț. Acesta a răspuns în exclusivitate la întrebările adresate de Șipoș Iulian, redactor la InfoNeamț.

Întrebat despre situația demisiilor din Parlament ale colegilor săi, deputatul a declarat că:

Era cel mai firesc lucru pe care trebuia să îl facă colegii miniștri. Nu acceptăm un abuz din partea premierului Florin Cîțu. PNDL este o hoție, nu au fost acceptate amendamentele propuse de USR PLUS și de aceea, cel mai firesc lucru în lipsa unui comportament previzibil și demn din partea premierului, și a unora angajamente, prin amendamentele USR PLUS pe acest PNDL, cel mai firesc lucru era ieșirea de la guvernare. Nu ne ținem de niște scaune cu prețul unui program care înseamnă hoție și abuz în cheltuiala banului public, adică PNDL.

Întrebat dacă USR va intra din nou la masa negocierilor, în cazul retragerii premierului Florin Cîțu , Iulian Bulai a declarat că bineînțeles – vor intra din nou la masa negocierilor.

În ceea ce privește viitorul guvernării, deputatul ales din Neamț vede o singură guvernare posibilă și aceasta este reprezentată de formațiunile: USR PLUS – PNL – UDMR.  Aceasta este coaliția pe care ne-o dorim, fără premierul Florin Cîțu.

La finalul celor câteva minute de discuție telefonică cu deputatul Iulian Bulai, a dorit să transmită un mesaj alegătorilor USR PLUS din județul Neamț:

Avem tot interesul să dezvoltăm județul, Cătălin Drulă să se întoarcă la Ministerul Transporturilor pentru a face A7 și A8. Sub nici o formă nu acceptăm aceste investiții cu prețul a 10 miliarde de lei cheltuite în proiecte inexistente.

Așteptăm și noi cu mare interes deznodământul acestei situații care destabilizează economia țării și avem speranțe că politicienii pe care i-am ales să încerce să se înțeleagă pentru viitorul acestei țări.

Apropo a spus cineva de unde sunt banii din Programul Anghel Saligny?

Vă reamintim că în prezent Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală, dar și sursa disputelor din coaliția de guvernare.

Acesta are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, iluminat public, transport/drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *