Ministerul Muncii va oferii măști gratuite

Ministerul Muncii și Protecției Sociale va oferi gratuit măști de protecție familiilor beneficiare ale ajutorului social și familiilor beneficiare de alocație  pentru susținerea familiei, în contextul obligativității purtării măștii și pe perioada stării de alertă. Măștile vor fi achiziționate în termen de trei zile lucrătoare de la transmiterea de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale a  necesităților, a valorii estimate pentru fiecare produs în parte, a caietului de sarcini și a specialiștilor care vor acorda suport tehnic pe toată perioada de organizare şi derulare a procedurilor de atribuire, precum şi a persoanelor care vor face parte din comisiile de evaluare.

„Prin prezenta hotărâre se aprobă acordarea unui ajutor de urgență în natură, în vederea prevenirii îmbolnăvirii cu coronavirusul SARS-CoV-2, pentru toate persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, precum și pentru persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin achiziția și distribuirea cu titlu gratuit de măști de protecție facială”, se arată în documentul emis de Ministerul Muncii.

Prețul de achiziție a unei măști de către Ministerul Muncii este de doi lei, însă distribuirea lor va costa șase lei.

Un număr de 280.000 de familii care primesc ajutor social/alocație pentru susținerea familiei, adică în jur de 900.000 de persoane, vor primi gratuit măști din partea statului. Fiecare persoană va primi câte 30 de măști. Însă, potrivit documentului publicat de Ministerul Muncii, statul va cheltui de trei ori mai mult cu distribuirea acestor măști decât prețul de achiziție, potrivit MEDIAFAX.RO.

Măștile de protecție facială se vor acorda pentru o perioadă de două luni, pentru fiecare persoană care beneficiază de ajutor social sau de alocație. Acestea vor fi distribuite la domiciliul sau reședința beneficiarilor.

Pentru distribuirea măștilor de protecție facială, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București, pun la dispoziția societății distribuitoare listele nominale cu beneficiarii, la nivel de localitate.

Măștile vor fi cumpărate prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *