Răsturnare de situaţie. Preţul petrolului scade cu 17%

Preţul petrolului a scăzut miercuri cu până la 17%, după ce Emiratele Arabe Unite şi Irak, membre ale Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), au declarat că vor sprijini creşterea producţiei.

Țițeiul Brent a scăzut cu mai mult de 17%, cam 22 de dolari, în timpul unei vânzări puternice, la 110,82 dolari pe baril. Țițeiul american a scăzut cu 15,44 de dolari, sau 12,5%, la 108,26 de dolari.

Ţiţeiul american a scăzut

Preţurile au atins minimele sesiunii după ce comercianţii au citat informaţii din presă potrivit cărora un ministru irakian ar fi afirmat că ţara sa este pregătită să crească producţia dacă OPEC+ îi va cere acest lucru.

Financial Times raportase anterior că Yousef al-Otaiba, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Washington, a declarat că ţara sa este în favoarea creşterii producţiei.

„Asta nu înseamnă nimic. Probabil că pot aduce pe piaţă aproximativ 800.000 de barili foarte repede, chiar imediat, ceea ce ne aduce la o şaptesprezecea parte din drumul parcurs în înlocuirea ofertei ruseşti”, a declarat Bob Yawger, director de contracte futures pe energie la Mizuho.

Sursa: zf.ro

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com