Se scumpește berea în acastă vară

Până la vară, berea s-ar putea scumpi cu 20%, din cauza creșterii prețurilor la energia electrică și la materii prime, iar cei mai afectați sunt micii producători.

„Noi, păstrând temperaturi scăzute pentru bere atât în perioada de fermentație, cât și în perioadele de păstrare, camerele frigorifice consumă destul de multă energie electrică și ne afectează foarte mult. Încercăm să mutăm foarte mult partea de producție în timpul zilei și să folosim panourile fotovoltaice. Suntem în discuții să ne montăm panouri fotovoltaice pe toată hala de producție și așa sper să reducem mult, peste 50 la sută din costuri”, spune Ștefan Iordache – producător de bere artizanală pentru digi24.ro

Facturile majorate la energie electrică are efecte asupra berii.  Producătorii spun că sunt nevoiţi să facă acest lucru pentru că au crescut foarte mult costurile de producţie. Materia primă s-a scumpit cu aproximativ 30% şi au crescut cu 50% facturile pentru energia electrică.

Cât va costa?

Dacă o bere la doză de 0,5 litri costă 6 lei în prezent, va ajunge să coste 6,42 lei, ceea ce înseamnă aproape cu 1 leu mai mult la litrul de bere.

Berea preferată de români

Cei mai mulți români consumă bere blondă, iar berea la PET e pe primul loc la consum, urmată de cea îmbuteliată în sticle.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com