Fără restricții de Revelion și fără mască pe stradă

Conform Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin Hotărârea nr.112 din 07.11.2021, în acest an, de Revelion, nu vor mai fi restricții.

Extras din HCNSU

15. Se propune ca, prin excepție de la prevederile pct. 13 și pct. 14, în perioada 31.12.2021-01.01.2022, evenimentele specifice dedicate marcării trecerii în noul an, să poată fi organizate și desfășurate în aer liber fără a fi limitate la un anumit interval orar, la un anumit număr de participanți sau la îndeplinirea anumitor condiții de către aceștia, dar cu respectarea strictă de către organizatori a măsurilor de protecție sanitară ce vizează portul măștii de protecție și a celorlalte măsuri de diminuare a riscului epidemiologic.

Purtatul măștii de protecție nu va mai fi obligatoriu pe stradă

Eliminarea obligativității purtării măștii de protecție pentru toate spațiile publice deschise neaglomerate.

5. Se propune menținerea obligativității purtării măștii de protecție astfel încât să acopere gura și nasul, în spațiile publice închise, spațiile comerciale, spațiile publice deschise cu aglomerări de persoane, mijloace de transport în comun, locul de muncă, piețe, târguri și locurile unde se formează cozi, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.
6. Se exceptează de la măsura prevăzută la pct. 5, următoarele categorii de persoane:
a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
b) persoanele care sunt singure în birou;
c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;
f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

Starea de alertă a fost prelungită și majoritatea restricților nu se vor schimba.

Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.12.2021.

HCNSU_nr__112_prelungire_alerta

Instagram InfoNeamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *