Plângere penală împotriva verificării anti-COVID a elevilor

Senatorul AUR, Rodica Boancă, a anunțat că partidul politic din care face parte a depus o plângere penală „pentru zădărnicirea combaterii bolilor” în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă în unităţile de învăţământ.

Rodica Boancă, senatorul AUR, a anunțat că AUR se opune testării prin salivă a elevilor și personalului angajat din unitățile de învățământ din țară. Conform spuselor sale, partidul politic pe care îl reprezintă critică procedura actuală de distribuire a testelor de salivă. AUR consideră că reprezintă un „real risc de contaminare a elevilor şi a familiilor acestora”, motiv pentru care a depus plângere penală împotriva verificării anti-COVID din școli.

86 de cazuri pozitive în școli, după prima zi de testare pe bază de salivă

Luni au fost depistate 86 de cazuri detectate pozitiv în școli, după prima zi de testare pe bază de salivă, anunță ministrul Educației, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Oficialul precizează că doar 700 de școli au aprobat să se facă teste elevilor în clase, unele parțial, altele pentru toți elevii.

„Un real risc de contaminare”

Rodica Boancă a explicat care este procesul actual de împărțire a testelor prin salivă. Aceasta a afirmat că fiecare test trece prin mâinile unui număr semnificativ de persoane până să ajungă la elev. Astfel că procesul de administrare poate conduce la împrăștierea inconștientă a virusului printre elevi, familiile acestora și cadrul didactic.

Având în vedere faptul că testele pe care le primesc elevii şi pe care trebuie să le facă de două ori pe săptămână, în zilele de luni şi de joi, sunt trecute prin mâinile mai multor persoane, respectiv puse în punguţe pentru fiecare copil în parte şi apoi distribuite pentru fiecare clasă de către diriginţi/învăţători/educatori, consider că acest proces reprezintă un real risc de contaminare a elevilor şi, mai departe, a familiilor acestora, a explicat Rodica Boancă, marți, într-un comunicat de presă conform publicației Capital.

„Există riscul ca virusul să se răspândească”

Conform senatorului AUR, pe lângă transmiterea virusului SARS-CoV-2, „există un real risc” de transmitere a altor viroze și bacterii. Aceasta a explicat că alte boli pot fi declanşate prin manipularea greşită şi imprudentă a testelor anti-covid făcute copiilor pe cale orală, în condiţiile în care verificarea se poate face şi de „personal nespecializat” din școli.

În consecinţă, în măsura în care chiar şi o singură persoană care intră în contact cu multe teste, din cauza modului în care acestea sunt distribuite, ar fi purtătoare a virusului, există riscul ca virusul să se răspândească la un număr foarte mare de persoane, declară senatorul Rodica Boancă.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *