Jandarmii nemțeni vor fi prezenți la evenimentele publice din acest weekend

Siguranța cetățenilor prezenți la evenimentele publice, misiunea jandarmilor în acest weekend  

În perioada 03 – 05 septembrie, jandarmii nemțeni vor fi prezenți în mijlocul cetățenilor și vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentelor anunțate în spațiul public. Jandarmii vor avea în vedere, în principal, protecția participanților, prevenirea și combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor și normelor de conviețuire socială, precum și depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale în zona de desfășurare a următoarelor evenimente:

  • Neamț Art Festival, în intervalul 3 – 5 septembrie, în municipiul Piatra Neamț și orașul Târgu Neamț;
  • Partida de fotbal care se va disputa în data de 4 septembrie, pe Stadionul Municipal Ceahlăul, între echipele A.C.S.M. Ceahlăul Piatra Neamț și A.C.S. Hușana Huși,
  • Hard Enduro, în intervalul 4 – 5 septembrie, în comuna Pipirig.

Aceste evenimente vor genera o serie de restricții cu privire la modul de acces în zona de desfășurare, restricții impuse de organizatori și de actualul context epidemiologic.

Jandarmii nemțeni îndeamnă suporterii celor două echipe de fotbal, care se vor întâlni sâmbătă, 4 septembrie, pe Stadionul Municipal Ceahlăul, să-şi încurajeze echipa favorită, astfel încât, atât în incinta cât şi în afara stadionului, să existe un climat de ordine şi siguranță propice desfășurării competiției sportive. Chiar dacă meciul de fotbal este deschis publicului și se va desfășura în spațiu deschis, facem apel la suporteri și la spectatori, să înțeleagă că accesul în tribune se va face cu respectarea cadrului legal în vigoare referitor la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Atât la intrarea pe stadion, pe timpul desfășurării partidei cât și la finalul acesteia, recomandăm spectatorilor să respecte măsurile sanitare de protecție, cele dispuse de personalul de ordine din interiorul arenei sportive și de jandarmii prezenți în imediata apropiere a stadionului, la punctul de acces și în zona tribunelor.

De asemenea, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a celei de-a V-a ediții a competiției de motociclism „Hard Enduro”, în zilele de 4 și 5 septembrie, în comuna Pipirig, spectatorii au obligația să respecte îndrumările organizatorilor și ale forțelor de ordine prezente în zonă, să nu staționeze în zonele în care le este restricționat accesul și să nu treacă de banda de siguranță.

Pentru a preveni eventualele incidente care pot duce la tulburarea ordinii și siguranței publice, jandarmii nemțeni aduc în atenția cetățenilor participanți la aceste evenimente publice, că este responsabilitatea lor să adopte un comportament civilizat, să respecte regulile stabilite de către organizatori, să evite conflictele de orice natură, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială să solicite intervenția sau sprijinul forțelor de ordine.

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *