Incendiu la cea mai mare centrala atomică din Europa

Trupele rusești au bombardat locația unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Un incendiu a izbucnit în apropierea unuia dintre cele șase reactoare nucleare de la centrala electrică Zaporizhzhia din sud-estul Ucrainei.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, transmite pe facebook că în contextul incendiului de la centrala atomică din Zaporijie nu se atestă creșteri ale nivelului radiației și nu există pericol pentru populație.

Pe fondul unor ciocniri armate în vecinătatea centralei nucleare de la Zaporijie, lângă Energodar (circa 550 km sud-est de Kiev), a izbucnit un incendiu la una dintre clădirile complexului energetic. Incendiul a fost stins rapid, în momentul de față fiind complet lichidat. Clădirea afectată de incendiu nu are legătură cu partea tehnologică a centralei, fiind o facilitate de pregătire a personalului, conform unui comunicat al Reuters.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică anunță că nivelul de radiație în zonă este normal și continuă să-l monitorizeze.

‼️Datele de la Ministerul Mediului arată că nivelul de radiație din Republica Moldova nu înregistrează nicio creștere.

Vom continua să monitorizăm nivelul de radiații și să informăm periodic dacă vor interveni schimbări în fondul radioactiv.

?Facem apel la calm și vă rugăm să va informați exclusiv din surse verificate.

Sursa: Prima Sursă

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com