𝗖𝗢𝗗 𝗣𝗢𝗥𝗧𝗢𝗖𝗔𝗟𝗜𝗨 – 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗮𝘁𝗺𝗼𝘀𝗳𝗲𝗿𝗶𝗰𝗮̆ 𝗮𝗰𝗰𝗲𝗻𝘁𝘂𝗮𝘁𝗮̆, 𝘃𝗶𝗷𝗲𝗹𝗶𝗶 𝗽𝘂𝘁𝗲𝗿𝗻𝗶𝗰𝗲, 𝗽𝗹𝗼𝗶 𝗮𝗯𝘂𝗻𝗱𝗲𝗻𝘁𝗲

Administrația Națională de Meteorologie a prognozat pentru perioada 𝟮 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲, 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟮:𝟬𝟬 – 𝟮 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲, 𝗼𝗿𝗮 𝟮𝟮:𝟬𝟬 vijelii puternice, cu rafale de peste 70…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp.
❗Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
❗În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.
❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
❗Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
❗Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “𝗙𝗜𝗜 𝗽𝗿𝗲𝗴𝗮̆𝘁𝗶𝘁” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos:

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *