A 3-a zi de Crăciun, Sfântul Ștefan

La mulți ani celor ce poartă acest nume frumos. ?

✳️Sfântul Ştefan este unul dintre ucenicii lui Iisus şi primul martir al Bisericii creștine.

✳️Sfântul Ștefan după Noul Testament a fost Arhidiacon iudeu din Ierusalim care a fost al treilea martir creștin condamnat la moarte de autorități, după Ioan Botezătorul și Iisus Hristos .

Tradiții… 

Se spune că dacă există această icoană în casă astăzi, membrii familiei vor fi feriți de boli sau cei supărați se vor împăca.

În această zi este bine să evităm deplasările în zone montane şi în locuri izolate, care ne pun viaţa în primejdie. În tradiţie se mai spune că pentru sporul casei şi sănătatea rudelor bolnave sau păgubite este bine ca în 27 decembrie să dăruim icoana Sfântului Ştefan sau o candelă nouă, aprinsă.

În unele locuri din Muntenia gospodinele pregătesc aşa-numitele Pâinici ale lui Ştefan, făcute în forme rotunde, dintr-un aluat foarte asemănător cu cel de cozonac. Se obişnuieşte că aceste pâinici să se ungă cu miere. De asemenea, pâinicile amintesc creştinilor de pietrele cu care a fost ucis Sfântul Ştefan. Odată ce sunt sfinţite de preot la biserică, painicile se împart  persoanelor tinere, care poartă numele primului mucenic Ştefan, pentru pomenirea sufletelor celor care au murit în împrejurări dramatice.

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *