Alte două incendii în județul Neamț

Prin apel la 112, pompierii romașcani au fost solicitați, ieri, să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodarească în comuna Bahna.
La locul solicitarii s-au deplasat trei echipaje de pompieri de la Detașamentul Roman, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, un echipaj de pompieri voluntari de la SVSU Moldoveni cu autospeciala din dotare și pompieri voluntari de la SVSU Bahna.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei anexe gospodărești (garaj și depozit lemne).

Incendiul a fost localizat și lichidat. A ars un tractor, aproximativ 1 tonă de lemn, 2 mc de cherestea și alte bunuri materiale aflate în interiorul anexei.

În urma acestui incendiu nu au existat victime.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scânteia mecanică (aparat de tăiat folosit necorespunzător).

Foto: ISU Neamț

******************

Un alt incendiu a fost provocat de focul nesupravegheat în spațiile deschise.

Pompierii de la Detașamentul Târgu Neamț au fost solicitați să intervină pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată.

În comuna Petricani, satul Țolici a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 5000 mp. Cauza probabilă – foc deschis în spații deschise.

În comuna Grumăzești a ars vegetația uscată pe o suprafață de 3000 mp și aproximativ 500 kg de fân. Cauza probabilă: acțiunea intenționată.

Pentru localizarea și stingerea incendiilor au participat și voluntari de la SVSU din localitatea în care s-a produs evenimentul.


Sursa: ISU Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *