Secție de terapie intensivă mobilă în România

Fundația pentru S.M.U.R.D „Sprijinim dezvoltarea sistemului integrat medical și tehnic de urgență și prim ajutor. Fundația pentru SMURD este o organizație non-guvernamentală, înființată în 2006.”

Pentru bolnavii de Covid-19 cu sprijinul Lidl România, s-a achiziționat prima secție de terapie intensivă pentru pacienții bolnavi. Pot fi preluați 12 pacienți în stare gravă.

Astfel, crește capacitatea României de a gestiona cu succes un numar mare de pacienți critici.

„Această unitate de terapie intensivă este unică în România, folosirea ei dându-ne posibilitatea să îmbunătățim semnificativ evoluția pacienților cel mai grav afectați de infecția cu SARS–CoV–2.

Având in vedere experiența altor țări europene care s-au confruntat deja cu o lipsă a locurilor în secțiile de terapie intensivă, precum și dinamica rapidă într-un astfel de context la nivel național, un număr de 4 astfel de unități mobile ar crește semnificativ capacitatea României de a gestiona pacienții critici în perioada ce va urma, exact acolo unde este cea mai mare nevoie.

În acest context, încurajăm și alți investitori să se alăture acestui demers susținut de Lidl Romania.

Le mulțumim tuturor celor care vin în sprijinul colegilor care se alfă în linia întâi, avem nevoie să vă simțim aproape și să știm că aveți încredere în noi și în toate eforturile depuse zi și noapte de colegii mei”-dr. Raed Arafat

Ca răspuns la indemnul doctorului Raed Arafat, a doua secție de terapie intensivă a fost achiziționată de Crucea Roșie România și Rompetrol KMG Internațional.

 

Sursa: Fundația pentru SMURD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *