Comisar din Neamț anchetat de D.N.A.

Biroul de Informare și Relații Publice a întocmit o sinteză a dosarului finalizat de procurorii anticorupție în luna iunie 2020 pentru un comisar corupt.

Acesta este anchetat de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție sub aspectul comiterii infracțiunii de luare de mită. Procurorii DNA – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului C. I.I. la data faptei comisar de poliție în cadrul Poliției Municipiului Roman – Biroul Rutier.

În baza dovezilor, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

Mai exact în perioada noiembrie – decembrie 2019, în calitatea menționată mai sus, inculpatul C. I. I. ar fi pretins de la administratorul unei societăți de transport de persoane mai multe produse electronice, pentru a nu constata și sancționa eventualele contravenții sau/și pentru aplicarea unor sancțiuni contravenționale mai blânde conducătorilor auto care își desfășoară activitatea în cadrul firmei omului de afaceri.

În data de 28 decembrie 2019, aflându-se pe raza municipiului Roman, inculpatul ar fi primit de la persoana respectivă unul dintre produsele pretinse, în valoare de 1.549 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

În acest sens, anterior, procurorii anticorupție au încheiat și acorduri de recunoaștere a vinovăției cu doi inculpați, persoane fizice, în sarcina lor fiind reținute infracțiunile de dare de mită respectiv mărturie mincinoasă.

În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:

❗1 an și 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani,

❗10 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Sursa: Biroul Național Anticorupție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *