Noi proiecte pentru modernizarea orașului Piatra Neamț

Creșterea calității vieții cetățenilor cu investiții din fonduri europene.

Trei contracte de finanțare pentru trei mari proiecte au fost semnate ieri, 28 ianuarie 2020, de către Primarul Dragoș Chitic și directorul Agenției de Dezvoltare Regională N-E, domnul Vasile Asandei. Proiecte privind  infrastructură rutieră și de gestionare a traficului rutier din  Piatra-Neamț.

Mai exact, este vorba de două proiecte care vizează modernizarea a două coridoare importante din municipiul Piatra-Neamț, inclusiv realizarea de piste pentru biciclete, respectiv Reorganizarea coridorului principal de mobilitate urbană pe axa est-vest (Bulevardul Decebal, Piața Mihail Kogalniceanu, Bulevardul Traian) în valoare de 26.660.435 lei și Modernizare coridor integrat de mobilitate est-vest – Strada Mihai Viteazu în valoare de 14.549.926 lei; cel de-al treilea proiect are tiltlul Implementare sistem de management inteligent al traficului în Municipiul Piatra-Neamț și este în valoare de 35.218.942 lei. 

Informațiile sunt prezentate pe pagina de Facebook ” Municipiul Piatra-Neamț” susținute de declarația făcută de primar.

„Astăzi am semnat contractele pentru finanțarea a trei proiecte foarte importante pentru Piatra-Neamț, prin a căror implementare vom moderniza principalele artere din municipiu și vom crește gradul de siguranță al tuturor participanților la trafic, fie ei conducători auto, pietoni sau bicicliști. Ne dorim ca pietrenii să aleagă mijloacele de transport cele mai puțin poluante și pentru aceasta vom asigura toate condițiile și îi vom încuraja pe cei care se gândesc la mediul înconjurător. Toate proiectele beneficiază de finanțare nerambursabilă în proporție de 98%, contribuția municipalității pietrene fiind doar de 2%. Am mai spus-o: fondurile europene reprezintă o soluție la îndemâna autorităților locale pentru realizarea de investiții care să dezvolte comunitățile și din acest motiv ne batem pentru fiecare cent nerambursabil care poate fi adus în orașul nostru”.

Sursa: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1769445736523680&id=447599215375012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *