ZOE apare în ipostaze neprietenoase cu mediul și pietonii. Politicienii nostri, mari specialiști (și) în mobilitate urbană

ZOE apare în ipostaze neprietenoase cu mediul și pietonii. Politicienii nostri, mari specialiști (și) în mobilitate urbană. Toată presa locală scrie despre mașina primarului Andrei Carabelea, care a fost fotografiată parcată, pe spațiul verde în fața unei case din orașul Piatra Neamț. Primarul și-a pierdut calmul și a transmis printr-o conferință de presă că intimitatea familiei lui este mai presus de orice, iar aceste fotografii sunt de neacceptat. Oare așa să fie?

În timp ce în alte orașe există observatori de bun simț pentru Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă ale acestora, și Comisii de Mobilitate Urbană sau ONG-uri care se ocupă de acest subiect, intersați ca cetățenii să beneficieze de accesibilitate, siguranță, reducerea poluării contribuţia la creşterea atractivităţii şi calităţii mediului şi peisajului urban, în folosul cetăţenilor, economiei şi al societăţii în ansamblu.

La Piatra Neamț, chiar primarul ales parchează pe un spațiu verde, apoi iritat și deranjat transmite că era spațiul personal și intim al familiei sale. Adăugăm la această afirmație că Andrei Carabelea, a fost un candidat la fotoliul de primar, care s-a afișat în campania electorală ca fiind un activist de mediu. Păi nu se pricep politicienii noștri la delimitarea spațiului privat de cel public?

Deși aceasta are o mașină electrică (trăsătură carateristică activiștilor de mediu), consideră că parcarea neregulamentară din fața casei sale nu este de sancționat și nici nu reprezintă o lipsă de respect pentru pietonii care circulă pe trotuar, mai mult de atât consideră că o fotografie cu mașina sa reprezintă spațiul personal al familiei.

Peste tot în lume politicienii sunt sancționați pentru greșelile lor, mai puțin la noi, alegătorii nu au voie să observe conduita aleșilor. Iar, dacă există articole de presă pentru a atrage atenția aleșilor, aceștia le pun în categoria atacurilor furibunde, ce-or fi însemnând și cuvintele astea grav alese pentru a caracteriza presa.

Solicităm pe această cale o nouă dezbatere publică pe baza regulamentului propus de primar. Și încă ceva, dacă se solicită metode noi de uscare a rufelor spălate dorim să adăugăm în regulament astfel: „rufele se vor usca în podurile blocurilor/locuințelor sau în camere special amenajate denumite uscător. Locuințele care nu beneficiază de astfel de locuri vor primi ajutor de primărie pentru realizarea/amenajarea podurilor și/sau uscătoarelor pentru ca fiecare familie sa aibă acces pentru uscarea rufelor.”

În țările civilizate uscarea rufelor se face exact așa cum am transmis noi mai sus, dar asta pentru că administrațiile locale ale acelor orașe au avut buget pentru amenajarea podurilor, camerelor special dedicate pentru uscarea rufelor, sau au co-finanțat asociațiile de proprietari. Deci, când finanțați sau co-finanțați spațiile special amenajate pentru uscarea rufelor? Abia în acel moment puteți începe amendarea, dacă nu se respectă uscarea în spațiul special amenajat și pus la dispoziție.

Să căutăm soluții de conviețuire urbană și apoi să avem pretenții!

Domnule Andrei Carabelea, primar al orașului Piatra Neamț, ales cu 7000 de voturi, activist de mediu care nu respectă mobilitatea urbană, când aveți de gând să finanțați sau să co-finanțați spațiile special amenajate pentru uscarea rufelor?

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *