Activități desfășurate de Polițiști pentru siguranța publică

În perioada 15 – 16 Februarie, polițiștii din cadrul structurilor de investigații criminale și investigarea criminalității economice, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț și cei ai secțiilor de poliție rurală arondate, au acționat pe raza municipiului și a localităților limotrofe, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale.

Ca urmare, polițiștii au făcut verificările și controalele necesare de specialitate în 24 de unități economice și au legitimat 186 de persoane,

S-au executat măsuri de prevenire a efectelor antisociale, în dorința menținerii unui climat optim de liniște și siguranţă publică.

În urma activităților au fost verificate peste 100 de autoturisme și 14 atelaje hipo.

Poliţiştii însărcinați cu aceste activități au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei.

Ca urmare au fost reţinute 6 permise de conducere, fiind retrase 2 certificate și 4 plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

Exemplu:

La data de 15 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au depistat un bărbat de 36 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Piatra Neamț.

 

Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru Cannabis. Astfel, bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a prezenței substanţelor psihoactive.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sursa: IPJ Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *