Percheziții pentru ridicarea unor arme de vânătoare deținute ilegal

La data de 27 decembrie 2021, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, au efectuat 4 percheziții, în localitatea Brusturi, la domiciliile unor bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 52 de ani, bănuiți de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Acțiunea a vizat creșterea gradului de siguranță și scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc supuse autorizării, deținute ilegal.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit o armă de vânătoare, confecţionată artizanal, o armă neletală supusă autorizării, de tir sportiv, 2 lunete şi o lanternă, un dispozitiv de tip” red point”, 51 de cartuşe cu glonţ, 3 cartuşe de vânătoare, 11 cartuşe confecţionate artizanal, 3 tuburi de cartuş, 100 de bile de plumb de diferite dimensiuni, 20 de capse de iniţiere, 4 bare de plumb, un cuţit de vânătoare şi o sabie construită artizanal, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate de polițiști nemțeni a reieșit că persoanele în cauză nu figurează ca deţinători de arme şi muniţii.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în vederea probării întregii activități infracționale a celor implicați.

În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com