DRPCIV își reia activitatea de examinare

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV a anunțat, miercuri, că își va relua activitatea de luni, 18 mai și va funcționa după un program de lucru ce va putea fi consultat pe site-ul www.drpciv.ro. Accesul în incintă se va face în grupuri formate din 5-10 persoane. Examenele auto vor fi reluate la începutul lunii iunie, iar purtarea măștii va fi obligatorie atât pentru candidați, cât și pentru examinatori.

DRPCIV informează că, începând cu luni, 18 mai se vor relua treptat activitățile de relații cu publicul la toate serviciile publice comunitare, cu excepția celor aflate în zone cu restricții – carantinate.

Prioritatea noastră este creșterea capacității de preluare a solicitărilor pe linie de înmatriculari/preschimbări permise de conducere prin readucerea în activitate a personalului propriu delegat la alte structuri ca forțe de sprijin pe perioada stării de urgență, întrucât estimăm o creștere semnificativă a solicitărilor pe această linie odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgență.

În ceea ce privește programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare, acesta diferă de la un județ la altul, caz în care recomandăm consultarea site-urilor instituțiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagina principală.

Activitățile se vor soluționa doar în baza programărilor online – accesibile pe site-ul instituției noastre www.drpciv.ro. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grija personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul.

În ceea ce privește activitatea de examinare –preconizăm reluarea acesteia la începutul lunii iunie – în doua etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție si distanțare socială în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Prima etapă – examinarea la proba practică pentru cei declarați admiși la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență (cu prioritate pentru candidați afectați de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente in perioada imediat următoare).

În vederea programării candidaților aflați în această situație sunt analizate doua posibilități:

Fie programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare, fie programarea prin intermediul școlilor de soferi pe platforma online dedicată – cu informarea candidatului.

În a doua etapă – reluarea activității de examinare – proba teoretică la aproximativ două săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică.

În vederea desfășurării activității de examinare vor fi respectate, cu strictețe, o serie măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului.

Așadar, atât candidații, cât și examinatorii vor purta mască de protecție, iar interiorul autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice va fi dezinfectat, înainte de începerea fiecărei probe.

O altă măsură constă în respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 m.

Candidații nu vor veni la locul de întâlnire însoțiți de prieteni, rude sau susținători, accesul fiind permis doar candidaților și reprezentanților școlilor de conducători auto.

Activitățile de instruire se vor desfășura numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *