Se vor redeschide sălile de fitness și culturism?

Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Gabriel Toncean, a declarat pentru Agerpres că sălile de culturism și fitness din România s-ar putea redeschide după 15 iunie, cu respectarea unui set de condiţii necesare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Părerea mea personală, nu are legătură cu ceea ce transmit autorităţile, este că e posibil ca după 15 iunie să fie deschise aceste săli. A fost un grup de oameni de afaceri care au mai multe săli, dar şi individuali, am înţeles că vor să se constituie în asociaţie sau patronat. Cert este că găsim deschidere şi vrem să facem un lucru bun împreună, a declarat Gabriel Toncean, potrivit Digi 24.

Printre măsurile pe care administratorii sălilor ar trebui să le respecte se numără şi interzicerea folosirii aparatelor de aer condiţionat.

Bineînţeles că va fi nevoie şi de respectarea unor restricţii necesare. Spre exemplu, neutilizarea aparatelor de aer condiţionat în săli, pentru că geamurile rămân închise, expectoraţiile, saliva se depune pe aparate şi nu ai timpul fizic să le dezinfectezi. Din punctul meu de vedere, obligatoriu ar fi şi dezinfectarea tuturor aparatelor după fiecare utilizare. Chiar reprezentanţii sălilor au făcut această propunere, a adăugat  preşedintele Federaţiei de Culturism şi Fitness, conform aceleași surse.

Gabriel Toncean  a menționat că în cazul sportivilor afiliaţi la federaţie, lotul naţional ar urma să intre în cantonament în luna august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *