Tibi Ușeriu a încheiat pe poziția a doua la ultramaratonul Yukon Arctic Ultra

Tibi Ușeriu a terminat, joi seara, ultramaratonul Yukon Arctic Ultra 2020, desfășurat în Canada. Românul a trecut linia de sosire al doilea, la capătul unei curse care a durat șapte zile.

Tibi și elvețianul Fabian Imfeld sunt singurii concurenți care au reușit să ajungă la final, dintre cei peste 20 care au luat startul.

Mesaj de la Tibi!

Dragi prieteni,Mulțumim frumos pentru interesul Dumneavoastră față de cursa lui Tibi, pentru susținere, urări și motivări, suntem la fel de impresionați și emoționați ca și Dumneavoastră!Avem aici un mesaj de la Tibi, despre Via Transilvanica și vă asigurăm că am „primit” deja termosuri cât să ajungă la toată asociația pe mai mulți ani ?Ar fi important pentru Tibi și noi, și ne-am bucura extrem de mult, dacă ați dori să contribuiți la proiectul Via Transilvanica, adică aici https://www.viatransilvanica.com/contribuie/dar dacă această idee și cauză nu vi se potrivește, atunci vă rugăm să faceți azi și mâine o donație pentru orice altă cauză care este aproape de sufletul Dumneavoastră. Acest lucru, cu siguranță îl va ajuta pe Tibi în cursa lui!Mulțumim și cale bună!Până la capăt, Tibi!

Publicată de Via Transilvanica pe Miercuri, 5 februarie 2020

Sportivul român a acuzat probleme cu stomacul și a suferit, după primele patru zile ale concursului, o degerătură la picior.

Anul trecut, tot din cauza unor probleme medicale, Tibi Ușeriu a fost nevoit să abandoneze cursa. El a mers aproximativ 100 de kilometri în 24 de ore la temperaturi de -38 de grade Celsius, iar, la a doua oprire, medicii care i-au făcut controlul de rutină l-au anunţat că trebuie să se retragă. A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorse, Canada, pentru îngrijiri de specialitate, pentru că avea degerături.

Tibi Ușeriu este singurul maratonist român care a participat la Yukon Arctic Ultra, unul dintre cele mai grele de pe planetă care se desfășoară în Canada, într-o zonă sălbatică, la temperaturi care pot ajunge până la – 50 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *