A dat cu mașina peste un biciclist apoi a fugit

La data de 7 octombrie, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe o stradă din Gherăiești.

Din primele cercetări a reieșit că, în timp ce un biciclist, în vârstă de 30 de ani, din Gherăiești, se deplasa pe strada Vasile Alecsandri, a fost surprins și accidentat de un autovehicul al cărui conducător auto ar fi efectuat manevra de mers înapoi.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea biciclistului.

Imediat după producerea evenimentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului.

În urma investigațiilor efectuate cu operativitate, polițiștii rutieri au reușit identificarea și depistarea celui în cauză, un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din județul Bacău.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Conform IPJ Neamț, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț aduc în atenția cetățenilor faptul că părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Conform Codului penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:

a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;

b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;

c) conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;

d) victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *