A părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției

Polițiștii din Piatra Neamț au găsit și reținut un tânăr, de 21 de ani, pentru 24 de ore, din Făurei, care a părăsit locul accidentului, fără a informa poliția, cum ar fi trebuit și cum impune legislația.

Ieri, 2 martie în jurul orei 12.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost alertați în legătură cu producerea unui accident rutier pe DJ 157, în urma căruia a rezultat rănirea a patru persoane.

După primele verificări, a reieșit faptul că, în timp ce un șofer conducea un autoturism pe DJ 157, în afara localității Mărgineni, nu ar fi păstrat o distanță laterală corespunzătoare în mers față de un autoturism condus de un bărbat de 59 de ani, din Mărgineni, care se deplasa din sens opus, intrând în coliziune cu acesta.

În urma acestui eveniment rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto din Mărgineni, a unui bărbat de 56 de ani și a două femei de  44, respectiv 60 de ani, din Mărgineni și Dumbrava Roșie, pasageri în același autoturism. Victimele au fost preluate și transportate la spital, în vederea primirii de îngrijiri medicale de specialitate.

Din păcate, după producerea evenimentului rutier, conducătorul autoturismului a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea poliției.

În urma cercetărilor efectuate, în jurul orei 14.00, polițiștii rutieri au reușit depistarea și identificarea, pe raza localității Făurei, a conducătorului auto în cauză, un tânăr de 21 ani. Acesta a fost condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

Atât tânărul de 21 de ani cât și șoferul de 59 de ani, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Fiindu-i probată activitatea infracțională, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției.

Astăzi, tânărul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Sursa: IPJ Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *