Atenție! Au murit peștii de la două păstrăverii din Bicaz

Ieri, 3 mai în jurul orei 21:30, la două păstrăvării de lângă orașul Bicaz, au murit peștii din cele 5 bazine care se alimentau din râul Bicaz.

Cms. Șef, G.N.M.Neamt.,Petrariu Iftime, a trimis echipa de permanență, care a constatat ca este vorba de o poluare cu amoniac. Apa era albicioasă, cu miros puternic de amoniac.

În cele două păstrăvării, mortalitatea era totală. Erau pești morți și pe râul Bicaz.

A fost notificat SGA pentru prelevare de probe, și în această dimineață s-a aflat că la evacuarea de la Combinatul de Ciment, depășirea de amoniac era de 1900 ori mai mare decât normele admise.

În amonte de gura de evacuare, indicatorii erau normali. Îna ceastă dimineata, în urma măsurilor luate de CJSU, prin mărirea debitului pe pârâul Bicaz, în aval de orașul Bicaz, indicatorii erau normali, fără riscuri pentru populație.

Acum se întocmesc documentele de control, împreună cu APM. SGA, Politia națională, urmând a se stabili masurile și sancțiunile aplicate poluatorului.

Șitre în curs de actualizare.

Se conturează 3 contravenții, cu suspendarea activității, sesizare penala, OG 195/2005 și Legea 107/1996.

HCJSU nr. 51 poluare raul Bicaz

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *