Când expiră certificatul verde cu trei doze?

Confom ministrului Sănătății, certificatul verde pentru COVID-19, ce atestă vaccinarea cu trei doze, ar urma să fie valabil până în iunie 2023.

Alexandru Rafila susține că prezentarea certificatului verde nu va mai fi musai necesară atunci când va scădea numărul îmbolnăvirilor. Mai mult decât atât, când se va dovedi că boala nu mai pune presiune pe sistemul sanitar, atunci și alte țări ar putea scădea, treptat, la restricțiile privind călătoriile.

„Nu va mai fi nevoie, atunci când va scădea foarte mult transmiterea acestei boli. (…) În țară, dacă v-ați uitat, în urma vaccinării, pe certificatul dumneavoastră este o dată de valabilitate stabilită tot la nivel european ca și durată, care este data de 30 iunie 2022.

Dacă unii au a treia doză, valabilitatea propusă la nivelul Centrului European de Control al Bolilor este de 30 iunie 2023. Una este valabilitatea și altceva este aplicabilitatea”, a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3.

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com