Certificatele verzi expiră în câteva ore

Raed Arafat, a precizat că de la 1 februarie intră în vigoare la nivel european regula prin care persoanele vaccinate fără doza booster, în urmă cu mai mult de 9 luni nu vor mai avea certificat verde.

Comisia Europeană a adoptat pe 21 decembrie ca certificatul verde european să aibă o perioadă de valabilitate de maxim 9 luni dacă persoana nu are doza de rapel (booster) de vaccin anti-Covid-19. Astfel, statele membre vor trebui să se conformeze cu aceste reguli pentru a permite călătoriile fără restricții în cadrul UE. Perioada de valabilitate se calculează de la ultima doză de vaccin. Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, luni, că acest lucru urmează să fie reglementat și în România.

Precizările privind certificatul verde

De la 1 februarie intră în vigoare la nivel european regula prin care cei care au mai mult de 9 luni de la ultima doză de vaccin nu se mai recunoaște certificatul verde, decât dacă fac a treia doză sau prezintă test.

Acest lucru urmează să fie reglementat şi în România în curând, trebuie să ne aliniem regulilor europene. Deocamdată în țară este regula cu două doze.

Cei care nu au booster/s-au vaccinat de mai mult de 9 luni vor trebui să facă test (RT PCR cu cel mult 72 ore în urmă – n.r.), a declarat  Raed Arafat.

Sursa: alba24.ro

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *