Certificatul verde a fost anulat. Vezi unde s-a adoptat măsura

În regiunea spaniolă Catalonia, certificatul verde nu va mai fi necesar după ce autoritățile locale au decis ca acesta să fie anulat de vineri, 28 ianuarie.

Autoritățile au considerat că acest document nu are eficiență împotriva tulpinii Omicron.

Începând de azi, 28 ianuarie, certificatul verde nu va mai avea niciun efect în Catalonia. Oamenii care vor să meargă în baruri, restaurante și săli de sport nu vor mai trebi să prezinte documentul, după ce autoritățile au decis că acesta nu este eficient împotriva tulpinii Omicron, informează France Presse, conform Capital.Ro

„O parte importantă din populaţie este susceptibilă din nou să fie infectată (…), independent de statutul de vaccinare sau de faptul că a contractat deja boala”, a explicat guvernul regional catalan.

Presa internațională mai scrie că decizia a intrat deja în Monitorul Oficial regional, amintind că certificatul verde a intrat în vigoare în această zonă la finalul lunii noiembrie anul trecut.

Ce se întâmplă cu certificatul verde în România

Ministerul Sănătății a informat ce se întâmplă cu certificatele verzi după 1 februarie. De asemenea, a fost explicat de câte vaccinuri anti-COVID-19 avem nevoie pentru a putea călători liberi în teritoriul european.

Conform informațiilor transmise de Ministerul Sănătății, după 1 februarie, certificatele verzi vor rămâne valabile pentru oamenii vaccinați cu schema completă sau injectați cu o singură doză de vaccin, dacă au ales să se imunizeze cu Johnson & Johnson, însă această regulă este valabilă DOAR pe teritoriul țării noastre.

România a hotărât să nu se alinieze la ultima reglementare cu Uniunea Europeană, ce presupune limitarea valabilității certificatului verde la 270 de zile, adică nouă luni.

Persoanele care intenționează să călătorească pe teritoriul european după 1 februarie trebuie să se vaccineze cu doza booster pentru a putea avea certificatul verde valabil și-n afara României.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com