Controale prin cafenele pentru depistarea elevilor chiulangii

În zilele de 2 și 3 februarie, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Roman împreună cu polițiștii Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, au fost prezenţi în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Roman, pentru combaterea absenteismului şcolar şi a faptelor antisociale.

Acțiunea polițiștilor a vizat identificarea elevilor care absentau nemotivat de la cursuri, fiind efectuate verificări la unităţile de tip cafe-bar sau săli de jocuri din apropierea unităţilor de învăţământ.

Conform IPJ Neamț, polițiștii au desfășurat activități de instruire a operatorilor economici cu privire la respectarea prevederilor legale referitoare la comercializarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun către elevi.

În acest context, cu privire la 20 de elevi care absentau de la cursuri, polițiștii au informat unitățile de învățământ pentru luarea măsurilor conforme cu regulamentele interioare şi prevenirea acestor abateri disciplinare.

Totodată, polițiștii de siguranță școlară au discutat cu elevii aflaţi în pauză, cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile, aducându-le în atenție situațiile vulnerabile la care pot fi expuși atât în viața reală, cât și în cea on-line.

Polițiștii vor continua astfel de activități și în perioada următoare pentru prevenirea situațiilor de risc ce pot fi înregistrate în rândul elevilor.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com