Doi turiști în stare de epuizare au fost salvați de salvamontiștii nemțeni

Salvamontiştii nemțeni au avut o intervenţie în noaptea de Ajun, după lăsarea întunericului.

Doi turişti au avut nevoie de ajutor, ei nu mai putut să ajungă la cabana Dochia, din cauza viscolului şi a troienelor de peste un metru.

Salvamont Neamț a încheiat cu succes o operaţiune de extracție din viscol și troiene de peste un metru din zona înaltă a Masivului Ceahlău.

Doi turisti din Bacau bine echipati au intrat in epuizare din cauza viscolului puternic si a troienelor de zapada de peste un metru. A intervenit echipa care asigura permanenta la Baza Salvamont Dochia .

Actiunea a scos încă o dată în evidență importanța vitală a bazelor salvamont de altitudine și asigurarea permanentei în zonele cu potențial turistic.

Echipa de salvare a ajuns la victime in mai putin de 30 de minute de la alarmarea directa, in conditiile in care un caz similar operat dintr-o baza de joasa altitudine ar fi durat peste cinci ore ,cu un indice de supravietuire a victimelor extrem de mic.

Turiştii făceau parte dintr-un grup de patru persoane.

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com