Flăcările uriașe au distrus trei locuințe în prag de sărbători

În prag de sărbători mai multe locuințe din Neamț au fost cuprinse de flăcări uriașe.

O femeie de 82 de ani a rămas fără locuință în plină iarnă, în prag de sărbători.

Aseară în jurul orei 18:03, prin apel la 112,  pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă din  comuna Brusturi.

Conform ISU Neamț, incendiul se manifesta generalizat la o casă bătrânească din localitatea Târzia.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și voluntari din cadrul SVSU Brusturi.

Proprietara locuinței s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.

Burlanul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

În urma incendiului nu au fost victime.

 

Un alt incendiu a avut loc, ieri în jurul orei 21:40, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din municipiul Roman.

Incendiul se manifesta generalizat la mansarda și acoperișul unei case P+M situată pe strada Martir Cloșca, cu posibilitatea propagării la alte două case aflate la o distanță de aproximativ un metru.

Conform ISU Neamț, pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și voluntari din cadrul SVSU Roman.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Au ars: acoperișul pe o suprafață de aproximativ 300 mp și bunurile materiale aflate materiale în mansardă (obiecte de mobilier, materiale textile,  articole de îmbrăcăminte,  aparate electrocasnice etc).

Incendiul s-a produs,  cel mai probabil,  din cauza unui scurtcircut electric.

În urma incendiului nu au fost victime.

 

În această dimineață în jurul orei 4:07, un alt incendiu a avut loc.

Incendiul s-a produs la o casă din localitatea Rotunda, comuna Doljești.

Incendiul s-a manifestat generalizat la nivelul unei locuințe, cu posibilitatea propagării la o altă locuință lipită de cea care ardea și la o altă locunință aflată la o distanță de aproximativ 2 m.

Conform ISU Neamț, pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii romașcani cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD împreună cu voluntari din cadrul SVSU Doljești.

Două femei (40 și 24 de ani) au făcut atacuri de panică.

Aceasta au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD dar au refuzat transportul la spital.

Coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

 

Foto: ISU Neamț

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com