Incendiu devastator la un gater de lemne. Pagube de 2,7 milioane de lei

Incendiu la un gater din localitatea Sub Cetate, comuna Zetea, județul Harghita.

Conform ISU Harghita, în incendiul care se manifestă generalizat arde hala gater, pe o suprafaţă de circa 500 metri pătraţi, precum şi 150 mc de cherestea depozitaţi în hală.

În apropiere se află o cisternă cu motorină, pompierii intervenind pentru răcirea acesteia, iar în subsolul halei există un depozit de vopseluri, care este afectat de incendiu, mai precizează sursa citată.

La faţa locului intervin trei echipaje de pompieri militari, de la Detaşamentul de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu trei autospeciale de stingere şi pompierii voluntari de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din comunele Zetea, Brădeşti, Dealu şi Satu Mare.

Pagube de 2,75 milioane lei

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, la sosirea echipajelor de intervenţie, „incendiul se manifesta generalizat la hala gater, pe o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi şi la cheresteaua aflată în exteriorul şi interiorul halei.

În urma incendiului, au ars :

  • hala gater, pe o suprafaţă de circa 500 metri pătraţi,
  • 200 metri cubi de cherestea răşinoase,
  • 20 metri cubi de rumeguş,
  • documente personale ale muncitorilor, aflate în vestiar,
  • documente din arhivă.

S-au deteriorat utilaje de producţie, aproximativ 200 metri cubi de cherestea, instalaţia electrică, o remorcă, rampe de alimentare şi evacuare şi diverse scule”, informează Agerpres.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com