Intrii în carantină chiar dacă ești vaccinat

Autorităţile din România pregătesc măsuri care vor avea impact inclusiv în rândul persoanelor vaccinate în contextul anunțului despre cea mai rezilientă tulpină a noului coronavirus.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, azi, că din cauza noii tulpini africane, s-ar putea introduce obligativitatea carantinării persoanelor care vin din statele încadrate ca zone roșii, chiar dacă acele persoane sunt vaccinate.

„Nu trebuie să lăsăm garda jos, categoric. Mai avem trei judeţe în scenariul roşu. Rata de infectare la 24 de ore este în scădere, dar în acelaşi timp ne uităm cu îngrijorare la ce spune OMS, de exemplu cu riscurile care ar putea veni dintr-o anumită zonă a lumii, din Africa, cu noua tulpină. Vom vedea raportul OMS.

Noi azi adoptăm o Hotărâre a CNSU prin care vom stabili lista ţările cu zonele verzi, galbene, roşii şi cu siguranţă acolo, dacă OMS ne spune că există aceste riscuri, eu cred, dar nu s-a luat decizia, că România va introduce în zona roşie automat aceste ţări.

Ceea ce înseamnă zona roşie înseamnă obligatoriu carantinarea celor care vin din acele zone, chiar dacă sunt persoane vaccinate, dacă vorbim de această tulpină foarte agresivă.

Azi vom lua hotărârea în CNSCarantină pentru U”, a declarat Lucian Bode conform stiripesurse.ro

Ar fi bine ca Guvernul să permită persoanelor vaccinate care vin din statele încadrate ca zone roșii, în România, să nu mai stea în carantină dacă au un test PCR negativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *