IPJ Neamț: Activități desfășurate de polițiști pentru prevenirea discriminării

Prevenirea criminalității reprezintă o prioritate a Poliției Române ce vizează o informare permanentă a populației cu privire la noile forme de manifestare a infracționalității, factorii favorizanți și modalitățile de prevenire necesare creșterii gradului de siguranță personală și a bunurilor.

Săptămâna Prevenirii Criminalității a debutat astăzi, 23 mai, cu o activitate dedicată prevenirii discriminării, desfășurată de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2 din municipiul Piatra Neamț, structura Văleni, în cadrul căreia, împreună cu mediatorii școlari, au fost susținute dezbateri pe tema discriminării, a egalității de șanse și a drepturilor egale.

În cadrul întâlnirii, sub egida sloganului ”Diferiți, dar egali!”, poliţiştii au prezentat criteriile și formele discriminării, cu scopul de a înțelege că oamenii sunt diferiți, dar egali în drepturi.

De asemenea, polițiștii au informat copiii despre necesitatea acceptării și respectării drepturilor, dar și despre faptul că discriminarea este un comportament imoral, ilegal și sancționat de lege.

Elevii au vizionat materiale educativ-preventive și au discutat cu polițiștii despre prejudecăți, dar și despre legislația în vigoare privind discriminarea.

Polițiștii vor continua activitățile structurate pe domenii de prevenire, pe parcursul întregii săptămâni, fiecărei zi fiindu-i dedicată o temă distinctă.

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com