Noul an școlar: Fără semestre, FĂRĂ TEZE și cu CINCI VACANȚE

​Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, ieri, că s-a ajuns la un consens cu reprezentanții elevilor, profesorilor și părinților pentru renunțarea la vechea structură a anului școlar și înlocuirea ei cu un model în cinci module de învățare.

Deşi Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţa în luna februarie că Ministerul Educaţiei a fost cel care a propus revenirea la trimestre în structura anului şcolar, se pare că s-a renunţat la această variantă. Surpriza însă o reprezintă faptul că elevii nu vor mai avea parte nici de semestre. Anul Şcolar va fi împărţit, conform informaţiilor Observator, în 5 module.

Structura Anului Şcolar 2022 – 2023

  • 5 septembrie – 21 octombrie cursuri
  • 22 octombrie – 30 octombrie vacanţă de toamnă
  • 31 octombrie – 22 decembrie cursuri
  • 23 decembrie – 8 ianuarie vacanţă de Crăciun
  • 9 ianuarie – 6 aprilie cursuri (cu o săptămână de vacanţă între 6 şi 24 februarie)
  • 7 aprilie – 18 aprilie vacanţa de Paşte
  • 19 aprilie – 16 iunie cursuri

Dispar tezele în anul scolar 2022 – 2023

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că, având în vedere relevanța tezelor semestriale și noua structură a anului școlar, va fi revizuit regulamentul de funcționare din învățământul preuniversitar în sensul renunțării la obligativitatea tezelor semestriale.

„Sunt convins ca fiecare profesor știe cînd să isi planifice aceste evaluări. (…) Am luat act și de solicitarea elevilor, aceea a unei evaluari la final de an, și o evaluare standardizată, predictivă, la nivel de an școlar. Este un model pe care îl vom analiza și îl vom implementa”, a declarat Cîmpeanu, conform portalinvatamant.ro

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com