Polițiștii nemțeni sunt în sprijinul cetățenilor din Ucraina aflați în Neamț

În această perioadă se află în județul Neamț, în locațiile de cazare puse la dispoziție de autorități, cetățeni ucrainieni. Perioada de tranzit prin județul nostru implică relaționare cu autoritățile, cu oamenii și cu diverși operatori economici.

Pentru a nu deveni victimele unor infracțiuni, polițiștii de prevenire au desfășurat activități informative și preventive, în spațiile de cazare în care se află cetățeni ucrainieni, cu scopul creșterii gradului de siguranță a acestora, a actelor și bunurilor deținute.

La data de 8 martie a.c. polițiștii Compartimentului de Analiză și  Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, în colaborare cu cri din cadrul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Bacău, au desfășurat mai multe activități preventive și de informare a cetățenilor ucrainieni, cu privire la riscurile și vulnerabilitățile care pot conduce la victimizarea acestora.

Cu prilejul acestor activități, polițiștii de prevenire au prezentat persoanelor refugiate materiale informative atât în limba engleză cât și în cea ucraineană, punând accent pe importanța apelării numărului de telefon de urgență 112.

Totodată polițiștii au transmis recomandări referitoare la situațiile de risc specifice cu care aceste persoane se pot întâlni:

  să înmâneze pașaportul sau alte documente doar autorităților;
–  să nu predea telefonul sau alte bunuri persoanelor străine ;
–  să apeleze la case de schimb valutar autorizate;
–  să raporteze orice suspiciune de înșelăciune.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com