Produs important retras din magazine deoarece este toxic și cancerigen

Rețelele de magazine Carrefour, Metro, Auchan și Selgros retrag produsul Alpro Cocos BIO, 1 l, din cauza prezenței oxidului de etilenă, conform informărilor trimise ANSVSA. „Într-unul dintre produsele noastre, aflat sub marca Alpro, și anume Alpro Cocos BIO, 1L, a fost utilizată guma de guar (E412), agent de îngroșare, care a fost contaminat, prin alăturare, în timpul transportului, din cauza unui lot transportat anterior de plante tratate cu oxid de etilenă, o substanță interzisă în alimentele din Europa.

Conform antena3, loturile menționate sunt izolate și bine identificate.”, arată informarea. Având în vedere cantitățile extrem de mici utilizate din acest agent de îngroșare, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi am decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora.

Rechemarea se aplica pentru loturile: 22.11.2021; 29.11.2021; 03.01.2022; 17.01.2022. Consumatorii sunt sfătuiți să returneze produsul, la magazinul de la care a fost cumpărat, până la data de 18.09.2021.

Contravaloarea va fi restituită prin prezentarea bonului fiscal.

Șeful ANSVSA explică de ce s-au retras trei milioane de alimente de pe piață și ce este oxidul de etilenă, toxic și cancerigen

Mihai Ponea, Directorul General al Direcției Generale Siguranța Alimentelor, a fost invitatul lui Radu Tudor, duminică seara, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Acesta a explicat ce este oxidul de etilenă, un pesticid cancerigen, și de unde a pornit suspiciunea că a ajuns în alimentele de pe piața românească.

„În ultimile luni întradevăr ANSVSA a retras de pe piață în jur de 3 milioane de produse alimentare. Dar în urmă analizelor efectuate nu s-a identificat în aceste produse oxidul de etilena. Motivul retragerii a fost principiul precauției.”, a explicat Mihai Ponea.

Vezi mai multe pe: antena3.ro

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Un comentariu la „Produs important retras din magazine deoarece este toxic și cancerigen

  • Cum de nu sunt specificate toate localitățile din județ unde este oprită furnizarea energiei electrice și durata ???? Sunt din loc. Răucești .
    Mulțumesc.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *