Proiectul „Donează Sânge, Fii Erou!” vine la Piatra Neamț

Evenimentele nefavorabile care au avut loc recent în România ne demonstrează că încă ne confruntăm cu un deficit major de donatori de sânge.

Conform datelor din Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Iași, pentru a răspunde prompt fiecărei unităţi medicale ar trebui să se înregistreze zilnic în jur de 80-90 de donatori, iar în prezent numărul donatorilor este sub așteptări. Proiectul „Donează Sânge, Fii Erou!”, aparținând Departamentului de Sănătate Publică din cadrul Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România, vine în întâmpinarea acestei probleme prin organizarea unei campanii ample de informare și conștientizare cu privire la importanţa donării de sânge, precum și educare și strângere de donatori de sânge.

O nouă campanie de donare marca „Donează Sânge, fii erou!” începe la Piatra Neamț!

Vă așteptăm la Centrul de Transfuzie Sanguină Piatra Neamț, Bulevardul Traian nr. 5, de luni până vineri între orele 07:30 și 13:00, cu surprize oferite de partenerii noștri – Fortech, Spartan și mulți alții. Pentru a facilita procesul de donare, vă recomandăm să vă programați prin aplicația BlooDoChallenge.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:

-vârsta: 18-60 ani;

-greutate: femei – între 55 și 100 kg; bărbați – între 55 și 110 kg;

-pulsul: 60-100 bătăi pe minut;

-să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase, etc.);

-să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)

-să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;

-să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;

-să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după); -să nu consumați alcool cu 48h înaintea donării.

Puteți afla mai multe informații despre donarea de sânge de pe site-ul , www.doneazasangefiierou.ro.

https://www.facebook.com/events/s/campania-nationala-azi-donezi-/227988349501136/

Proiect realizat la nivel național

Fiind un proiect realizat la nivel național, acesta se va desfășura simultan în mai multe centre universitare din țară printre care: București, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș, Oradea, Craiova, Brașov, Constanța, Galați, Timișoara. În luna aprilie a anului 2022, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iași, precum și în alte 3 județe din Moldova ( Botoșani, Neamț, Suceava), se va desfășura o campanie marca Donează care va avea ca obiectiv atât strângerea de donatori de sânge, cât și de plasmă convalescentă COVID-19.

Pandemia ne-a demonstrat că deficitul de sânge și plasmă este major. În acest sens, în noiembrie 2020, am desfășurat la Iași o campanie de donare de plasmă convalescentă Covid-19 care s-a intitulat ”Donează plasmă, fii erou!”. În cadrul acestei campanii am reușit să oferim informații corecte și să adunăm 245 de eroi donatori.

Iar în decembrie 2020 am organizat o campanie de strângere de donatori de sânge și plasmă, în care am reușit să strângem 600 de donatori! La campania organizată în decembrie 2021, am reușit să strângem 970 de donatori de sânge, lucru care ne-a motivat să organizăm o campanie suplimentară în luna martie. Aceasta din urmă a adus un total de 760 de donatori la Centrul de Transfuzie Sanguină Iași.

CAMPANIA NAȚIONALĂ DONEAZĂ SÂNGE, FII EROU! APRILIE 2022

Respectând tradiția proiectului „Donează Sânge, Fii Erou!”, dorim să organizăm și primăvara acesta o campanie de strângere de donatori de sânge, particularitatea acestei campanii fiind desfășurarea atât la nivel național, cât și la nivel local, în mai multe județe din Moldova.

Pentru această campanie, proiectul nostru mobilizează aproximativ 150 voluntari activi, studenți în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și elevi ai școlilor sanitare, voluntari care depun eforturi constante pentru organizarea, mediatizarea și creșterea conștientizării importanței donatului de sânge în rândul populației generale. Ne-am propus să informăm şi să motivăm tinerii să participe la donarea benevolă, să cultive spiritul voluntar, crescând siguranţa transfuziei de sânge.

Doneaza-Sange-Fii-Erou-Neamt-2

 

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com