Reținuti după ce au comis mai multe furturi cu un prejudiciu uriaș

Conform unui comunicat al IPJ Neamț, trei persoane au fost reținute pentru comiterea mai multor infracțiuni contra patrimoniului.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor trei persoane.

Din investigații a reieșit că, în noaptea de 31 decembrie 2020 spre 1 ianuarie 2021, un bărbat de 29 de ani, din Piatra Șoimului, ar fi transportat cu un autoturism un tânăr de 26 de ani, din Piatra Neamț, și un bărbat de 32 de ani, din Roznov, la o societate comercială din Piatra Neamț, unde, prin folosirea unor chei potrivite, aceștia ar fi pătruns și ar fi sustras, în două rânduri, bani și produse din pește.

După comiterea acestor fapte, bărbatul de 29 de ani, i-ar fi transportat la o altă adresă, unde prin forțarea unei ferestre, aceștia ar fi pătruns în locuința unui tânăr de 24 de ani, amplasată la parterul unui imobil. Din incinta locuinței ar fi sustras un laptop, mai multe parfumuri, o consolă de jocuri, precum și 2 sticle de băuturi alcoolice.

Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 25.000 de lei.

La data de 8 ianuarie 2021, bărbatul de 32 de ani a fost identificat de polițiști și reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat Judecătoriei Piatra Neamț, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, la data de 20 ianuarie 2021, în urma documentării activității infracționale, bărbatul de 29 de ani a fost reținut de polițiști, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de complicitate la furt calificat.

Ieri, 21 ianuarie, în baza activităților investigative desfășurate în cauză, tânărul de 26 de ani a fost depistat de polițiști în trafic, în timp ce se deplasa, în calitate de pasager, într-un autoturism pe DN 15 D, în localitatea Bârgăuani.

Pe numele celui în cauză era emis un mandat de arestare preventivă de Judecătoria Piatra Neamț, din data de 19 ianuarie 2021, acesta fiind căutat la nivel național.

Astfel, polițiștii au pus în executare mandatul emis de instanța de judecată.

Polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați și recuperării integrale a prejudiciului cauzat.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sursa: IPJ Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *