Se va reduce numărul de elevi din clasele de liceu

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a decis că numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învăţământul liceal de zi, se va reduce de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică şi învăţământul profesional, şi de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică.

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu a anunțat că ieri, joi, 21 ianuarie a fost transmis la Monitorul Oficial Ordinul de Ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, evidenţa efectivelor de preşcolari şi elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particular, precum şi emiterea avizului conform în vederea organizării reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2021-2022. Astfel, decizia de astăzi modifică OMEC nr. 5599/2020.

Având în vedere modificările promovate, activităţile specifice mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător.

Astfel, inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021 la Ministerul Educaţiei proiectele planurilor de şcolarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat. Această măsură se constituie într-un pas concret în direcţia României Educate, precizează cominicatul ministerului.

Reducerea numărului de elevi din clasele de liceu înseamnă 1.000 de clase în plus, a declarat la Digi24 ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a admis că în aceste condiţii va fi nevoie şi de un număr mai mare de profesori, mai cu seamă de profesori calificaţi.

Pentru liceu sunt în dezbatere şi planurile cadru, mai exact disciplinele şi numărul de ore alocat săptămânal fiecărei discipline, consultarea publică urmează să se termine pe 31 ianuarie”, a spus ministrul. „Dacă nu avem o variantă mai bună decât planurile cadru în vigoare, poate e mai bine să nu schimbăm, a adugat el.

Ministrul a spus că în şcoli există spaţiu pentru încă 1.000 de clase, pentru că promoţia care începe clasa a 9-a este o promoţie mai mică, fiind elevii din promoţia care au fost împărţită în clasa pregătitoare şi clasa I.

Ne-am gândit şi la clasa pregătitoare şi la clasa a V-a, sperăm ca anul viitor să putem implementa şi la acest nivel reducerea numărului de elevi din clasă.

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *