România a comandat vaccinuri pentru copii cât dublu populației din României

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Adriana Pistol, autoritățile au comandat un număr uriaș de doze de vaccin antiCOVID pentru copii.

In România, campania de vaccinare pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani trebuia să înceapă pe 15 ianuarie.

S-au comandat un număr de două ori cât populația României.

Conform EuropaFM, nu a putut să precizeze cine a făcut inițial această comandă uriașă de vaccinuri.

Erau contracte care aveau un număr de doze de cel puțin de două ori populația României. Comitetul Național de Vaccinologie a făcut evaluări și estimări, care ar fi dorința părinților de a-și vaccina copiii și atunci a fost adaptată cantitatea conform cu cerințele respective. 

REP: Cine a făcut estimarea aceea inițială? 

Nu știu să vă spun decât cine a făcut-o pe cea de acum. 

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, spune că acum se face o reestimare și o renegociere a contractelor:

A fost nevoie de o reestimare a numărului de doze, ținând cont de țintele de vaccinare pe care, în mod real, le putem atinge în România. Dozele precontractate erau mult prea multe față de cât puteam noi să consumăm în România. 

Sursa: EuropaFM

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com